12 Nisan 2020 Pazar

SUÇ KİMDE S.SOYLU DA MI HALKTA MI

Hadi gelin şu 10 nisan sokağa çıkma yasağını ele alalım .
Cuma akşamı saat 22.00 civarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi herkes bi panik bir panik sanki açlık savaşları başlıyor o gece erzak alamayan aç kalacakmış gibi bir tablo izledik. 
İnsanlar marketlere fırınlara hücum etti , tamam bi yasak var denildi ama acaba haberin sonununu bekleyen oldumu o sokağa çıkanların beklediğini hic sanmıyorum . Peki ama niye bu yasak ilan edildi şu virüs bulaşmasın insanlar iki gün birbiriyle temas etmesin diye değil miydi ama hedeflenenin dışında gerçekleşti herşey çünkü halkın bu kadar cabuk galeyana geleceğini hükümet hesaplayamadı. 
      Aslında burda akla ilk gelen suç kim de şimdi halkta mi yoksa hükümette mi ?
Bana sorarsanız iki taraftada suç var çünkü hükümet böyle bir süreçte herşeyi planlayarak hareket etmek zorundaydı . Amacı madem halkı korumak o zaman en baştan açıklamasının saatini ayarlayacaktı ve fırınların ve acil yerlerin açık olacağını hemen söylemeliydi. Gelelim halkımıza halkta hata yok mu tabiki de var zaten televizyondan izledikçe şok yaşıyorum bi insan nasıl coca cola ve luppo için dışarı çıkar aklım almıyor evde seni iki gün idare edecek erzak gerçekten yok muydu ! Zaten herkesin evinde su anda kesinlikle onu bir ya da iki hafta götürecek kadar erdağı illaki var. Bu rezilliğe ne gerek vardı şimdi hemde böylesi önemli ve kritik bir dönemde ayrıca sabırsız olduğumuz ne kadar da belli kimse açıklamanın bitmesini bile bekleyemedi ondan fırınların önü gece gece doldu oysaki fırınlar zaten açık olacaktı.
 Yani bu faturayı bir kişeye kesmek doğru mu orası tartışılır bence ...


2 yorum:

  1. Ne güzel yazmışsın Aycan şaşırdım kitap gibi olmuş yani yoksa çok umrumda değil yazanlar

    YanıtlaSil

DÜNYA PAZARINDA YENİ TÜRKİYE

MERHABALAR,  Bugünkü yazımızda Türkiye nasıl bir politika izlerse 2020 carisini artı olarak kapatır onu ele a...